Make your own free website on Tripod.com

Noe av det som har opptatt menneskeheten siden speilet ble oppfunnet, er hvordan vi tar oss ut overfor omverdenen.  Særlig er moten overfor kvinner utsatt for endringer.  Skjønnhetsidealene forandres i takt med tiden.  På 17-1800- tallet skulle kvinner se ut som timeglass, noe som medførte store plager og vanskeligheter for de kvinnene som snørte inn livet med trange korsetter.  Besvimelser pga. surstoffmangel hørte dagliglivet til, og man gikk rundt med lukteposer som skulle få vedkommende til å våkne til live igjen etter slike uhell...
Skal man trekke likehetstrekk med denne trenden fram til i dag, er det igjen blitt slik blant enkelte man besvimer pga. moten...  Med det menes at alt for mange unge jenter lar være å spise for å holde seg slank - slik man tror kroppsbildet for unge jenter skal være.

Hvor mange starter ikke dagen med å hoppe over frokost, man lar være å ha med seg niste på skolen, og spiser minimalt til middag.  Når kvelden kommer, så hiver man innpå brødskiver, middagsrester og godterier...  Dette er faktisk beste oppskrift på hvordan man skal legge på seg!  Magen trenger noe å jobbe med ut over hele dagen, og nå den ikke får det, vil den legge seg i ro og vente på næring.  Når så næringen kommer, er magen i en beredskapssituasjon, og "tenker" at: "Nå kan deg gå lang tid til jeg får noe neste gang - så det er best jeg sparer på det lille jeg får"....  Det som skjer er at mat og næring beholdes lenger, og forbrenningssystemet forskyves.  For barn som er i vekst er dette meget uheldig, fordi man trenger faste tider for inntak av næring for at forbrenning og kroppslig utvikling skal virke so det skal.  For jenter som ikke tar til seg nok næring, vil dette i hovedsak gå ut over utvikling av bryster, hår, hud, skjellet og høyde.

Som de fleste vet, blir mye av motebildet styrt fra Frankrike, der mange av moteskaperne er eldre homofile menn som liker yngre gutter - og velger således ut kvinnelige modeller som ser ut som gutter... 
At jenter velger å ville se ut som gutter for å være attraktive for guttene, virker vel heller mot sin hensikt.  De fleste gutter i dag liker vel heller at jentene ser ut som jenter?

Dersom man tar kontakt med barn og unges kontakttelefon, vil man få opplyst at hovedtyngden av alle barn og unge som ringer inn, dreier seg i hovedsak om kropp og utvikling.
Spørsmål som "er jeg for tykk, er jeg for tynn, har jeg for små bryster, har jeg for liten penis, er jeg for høy, er jeg for lav" osv.
På sidebanneret finner du oversikt over høyde og vekt i forhold til alder - og det later til at de aller fleste ungdommer i tilhører "normalen"!