Make your own free website on Tripod.com


-en side for deg som har ungdom som hovedarena...

 

 

 

   A  B  C  D  E  F  G  H  I,J  K  L  M  N  O,P,Q  R  S  T  U,V,W  Y,Z,Æ,Ø

A

A Amfetamin.

A-bomb Blanding av marihuana og heroin som røykes

A-head Amfetamin bruker. Vanligvis om en som er skikklig "hekta"

Abstinens Brukes om fysiske og psykiske reaksjoner når man slutter med rusmiddler eller trapper ned på rusmiddelbruken. Det er viktig å være oppmerksom på at brukerkulturen(enes) bruk av begrepet kan være vesensforskjellig fra den medisinske. I brukerkulturen kan begrepet brukes om reaksjoner som har med tap av etablert sosialt nettverk ( bla. innen ruskulturen, kontakt med kjæresten osv. osv.)

Acid LSD. Amerikansk betegnelse, det norske begrepet "syre" er en oversettelse av dette, men brukes delvis også hos oss

Acidhead Forkortelse for bruker av LSD. Vanligvis om en som bruker regelmessig og mye, dvs en som oppfattes som å ha en avhengighet.

Acid freak Uttrykk om en som "friker" ut ved bruk av LSD. Dvs. en som utviser en spesielt bisarr atferd

Acid rock En spesiell type rock n roll musikk som blir

Action Kan gå på salg av stoff " great action nede på" (navn på park, gatenavn, kafe etc.)

Adam Ecstacy

Affe Amfetamin

Afgan Hasj fra Afganistan

Afganer Hasj fra Afganistan

Alkiser Alkoholikere

Alkoholfreak En som "freaker ut" på alkohol, eller sagt med andre ord en som ruser seg på alkohol. Betegnelse brukt i miljøet av brukere av ulike typer narkotika

Amf Amfetamin

Amf pep piller Amfetamin

Amp Ampulle eller kapsel som innholder et medikament eller narkotika. Amphets Amfetamin

Angel Dust PCP

Angels Amytal ( et barbiturat)

Apedop Betegnelse på sterkt dempende legale midler gjerne foreskrevet av lege. Det er ikke populært blant narkomane å få tak i apedop. Betegnelsen er derfor litt negativ og kan ofte illustreres med å vise hvor dum man blir seende ut. Noe ganger gjøres dette ved å stikke tunga under overleppen og gå lett foroverbøyd med svingende armer. Da ser man omtrent ut som en ape. Uttrykket brukes nesten kun blant brukere av illegale rusmiddler.

Appel Ikke avhengig Forkortelse brukt i England

Artillery Utstyret til en narkotikabruker slik som sprøyter, hasjpipe etc. Forkortelse brukt i England

Atom øl Øl laget i vaskebøtte. Settes bort noen få dager og øses rett opp fra bøtta. Nesten som å drikke sats. Gir "hurtig fyll" . Uttrykk brukt i Trøndelag.

Aurora borealis Slang for THC (tetrahydrocannabinol) den aktive substansen i cannabis

B

Baby Marihuana. Kan også brukes om brukeren av marihuana

Backtrack Det å trekke blod fra en blodåre inn i en sprøyte

Back up Som over

Backwards Bruk av beroligende midler etter at man har tatt hallusinerende stoffer som feks. LSD. Ordet brukes også i noen tilfelle om noen som begynner med narkotika igjen etter å ha sluttet.

Bad-trip En negativ opplevelse av en narkotisk rus. Gjerne svært skremmende i form av mareritt, negative hallisunasjoner eller negative kroppslige reaksjoner

Bag En beholder eller "container" for narkotika

Bagman En som selger narkotika. Noen ganger spesialisert om han som har med pengedelen av et stoffsalg.

Bajazzotyper Eksempel på uttrykk som har betydning lokalt i Trondheim og som betyr noe forskjellig alt etter hvilken aldersgruppe som bruker det. For en 35 årig kvinne "Lokal uttrykk i Trondheim, fått navn etter spesiell danseresurant. Litt harry typer som hiver seg rundt i damelaget og drikker litt for mye". En annen kvinne, 22 år gammel, opplyser at hun legger noe helt annet i "bajazzotyper" For henne er det; - "Rosenborgtyper sånne litt kuule typer" Slike uttrykk er typiske de fleste steder. Selv på mindre steder karakteriseres man ved navnet på stedene man treffes på.

Bang Å sette en sprøye med narkotika, eller selve sprøyta. Se ellers "Bhang" som har en helt annen betydning.

Banging Å være under innflytelse (påvirket) av narkotika

Barbs Barbiturater

Barney Ecstasy

Base Kokain

Baseball Crack kokain

Batman Ecstasy

Belge Drikke fort og mye, sprengdrikke. Ordet kan brukes om all slags drikking, men brukes ikke minst i forhold til øl og i noen grad alkohol. Vanlig brukt i Trøndelag

Bellman Heroin

Bengrita Spesiell type ritalin som skulle ha en spesiell seksuell kraft. Populært på 60 -70 tallet i Sverige

Bennies Benzedrine et amfetaminsulfat

Benz Benzedrine et amfetaminsulfat

Bernice Kokain

Beruset Hva som legges i å være beruset vil variere. La meg ta noen eksempler fra serveringspersonell "Rød i øya og snøvlete" , "ikke seg sjæl, men varierer fra person til person , "Forandrer måte å være på , prater høyere, blir bråkete eller stakkarslig". I samtaler med folk som har et fjernt forhold til alkohol har jeg opplevd at en person blir definert som beruset dersom de har drukket. Her er ikke kravet at man har atferdsendring, men at det er inntatt alkohol. I den grad man ikke ser dette skjuler man at man er beruset.

Bhang Indisk ord for marihuana som via engelsk også har glidd inn i den internasjonal terminologien blant brukere. Ordet brukes også om en te som er laget av marihuana. ( se ellers Bang, som har en annen betydning).

Big C Kokain

Big Man En som selger narkotika

Biz Utstyret som trengs for å sette sprøyter. Engelsk uttrykk, usikker på om dette har vært brukt i Norge.

Blackout Igjen varierer det hva som legges i dette. En informant fra rusmiljøet fortalte at det for henne betydde at en person; "drikk så mye at en ikke husker noe fra kvelden". Denne betydningen er nok også den vanlige. De fleste legger i "black out" at man slås ut og ikke husker noe fra det som har skjedd. Det blir et slags svart hull som man ikke kan gjøre rede for. Jeg husker godt at jeg som ung sjømann ble bedt om å fortelle hvor mosomt en annen sjømann hadde hatt det på byen. Han fortalte at han hadde hatt "black out" og husket ikke noe av gårsdagens festligheter.

Bladafhgan Spesiell type hasj fra Afganistan. "Den så nesten ut som kartong" fortalte en sosialarbeider fra Skåne meg.

Blanco Spansk ord for heroin

Blanddrikk Uttrykket kan brukes i forhold ti en lang rekke "blandinger". Tradisjonelt i forhold til blanding av vann og øl, men kan også brukes i forhold til sterkere saker og noen ganger i forhold til drikk uten alkohol

Blanks Narkotika av dårlig kvalitet. Det engelske ordet "blanks" betyr løspatroner, dvs ammunisjon som bare har smell, men ikke noe prosjektil.

Blasted påvirket av stoff

Blocked påvirket av stoff

Blockers Barbiturater påvirket av stoff

Blotter LSD . Ordet kommer av trekkpapir og viser til at LSD ofte dryppes ned på et papirark.

Blow Cannabis påvirket av stoff

Blow out mislykket injeksjon / mislykket forsøk på å sette sprøyte

Blow a fill Røyke opium

Blow a stick Røyke cannabis

Blow your mind Brukes ofte om effekten av hallusinerende middler, men kan også ha betydningen at en handlig/ et standpunkt/ en opplevelse virker overaskende. Dette kan være både positivt og negativt.

Blue Acid LSD

Blås Hasj. En informant i 25 - 30 års alderen uttrykte det slik ;"Å røyke blås" er det samme som å røyke hasj

Blåst Dersom noen blir "blåst" betyr det at de blir avslørt. Man kan bli "blåst" i forhold til politiet og i forhold til andre. Man kan også være blåst i hue i den forstand at man kjenner seg helt tom. Dette kan brukes om at en person er ruset. Man kan også blåse ut i den forstand at man får ut følelser vanligvis sinne. Se atter andre varaisjoner under "blow"

Bokstaver ecstacy

Bomb(e) Heroin av høy kvalitet. I noen tilfelle også om en stor "rev" eller marihuana sigarett. Kan også bli brukt om amfetamin

Booze Sprit.

Boy Heroin

Brass Hasj

Brekk innbrudd

Bribe Engelsk ord for å bestikke. Når man "briber" noen bestikker man dem. Ordet brukes feks. om å "bribe" noen til å se mellom fingrene med stoffomsetning, innsmuglig av stoff osv.

Brisen Et ord som betyr at man er påvirket av alkohol. Hva som legges i å være påvirket og graden av beruselse for å bli karakterisert som "brisen" vil imidlertid variere sterkt. De fleste legger allikevel vekt på at man ikke er veldig full, men bare "litt påvirket". La meg ta to ganske typiske eksempler på dette. En 18 år gammel pike sa at det for henne betydde "Merker litt i hue og sånn". Nokså tilsvarende sa en tretten årig gutt at det betydde "litt halvfull ikke helt full".

Brother Heroin

Brown dots LSD

Brown rock Heroin

Brown sugar Heroin

Brun full

Brune øl eller beruset.

Brunbar "Plass der man drikker whisky, vodka og sterksprit"

Bruneste stedet Et sted der man går for å drekke. For å si det med en av gutta "Sånt sted som de gamle alkisan står utafor på søndagsmorran - skikklig innrøkt sted"

Brunløypa Drikkeruta man går dersom man går innom de viktigste drikkestedene. For mange er dette runden en spesiell type går når de drikke. En mann i 25 åra uttrykte det slik "Sånne folk som har litt erfaring med drikking gjerne fra 25 -30 år og oppover. Noen av dem bra opp i årene" Brun/spettet Ecstasy

Brun sprit konjakk, whisky etc.

Brød Hasj

Bullet kapsel med et eller annet medikament/ en eller annen type narkotika

Bumble bees Amfetamin. Jeg er usikker på om den norske oversettelsen "humler" ( etter insektet) brukes.

Bush Cannabis. "Bush" viser til selve marihuana planten.

Businessmans LSD DMT

Businessmans lunchtime high DMT

Bust Ransaking eller husundersøkelse av politiet

Busy Bee PCP

Butel Flaske. Kommer antaglig fra lav tysk "buttel" og finnes også igjen i det franske ordet "bouteille"

Buzz Effekten av å ta et narkotisk middel

Bøffe Dersom man kjøper narkotika (stoff) og sper ut stoffet uten å fortelle det før det selges videre driver man med "bøffing" og lurer kundene. Man "nasker av" stoffet. Uttrykket bøffe kan brukes i en lang rekke sammenhenger. Man kan bøffe penger og bøffe stoff. I begge tilfellet lurer man noen. Uttrykket brukes nesten kun blant brukere av illegale rusmiddler.

Bølme Drikke fort og mye, sprengdrikke. Ordet kan brukes om all slags drikking, men brukes ikke minst i forhold til øl og i noen grad alkohol.

Bønne(r) Hasj

Børst Sprit

Børsten Påvirket av alkohol. For de fleste er man ganske mye mere påvirket når man er "børsten" enn når man er "brisen". En nord trønder sa til meg at det for han betydde; "at en er full"

 

C

C Kokain

C+ Ecstasy

Cakes Kokain som har fått navn etter formen på stoffet som omsettes. Dette ligner kaker på rundt 120 g.

Cat Heroin

Catch up Tilstanden når man rusvirkningen forsvinner etter at har man sluttet med narkotika. I en forstand betyr det at man igjen må forholde seg til den "grå hverdag" og alle de "ubehagligheter" som ligger i det. I positiv forstand at man igjen blir en som det kan regnes med og som når igjen de som er edru.

2CB "Kjælenavn" blant brukere på et fenetylamin som regnes til klassen "hallusinogene" stoffer

Can man Innsatt i fengsel. Direkte oversatt en "hermetisert" mann.

Canned Å bli arrestert

Candy Kokain

Cap Kapsel som brukes til medikament/medisiner

Carrie Kokain

Cecil Kokain

Charas Cannabis

Charge Cannabis

Charged up Påvirket av narkotika

Charlie Kokain

Charlie Coke Kokain

Chasing Inhalering av heroin

Chasing the dragon Røking av heroin med en spesiell røyketeknikk

Chi Heroin

Chicken powder Amfetamin

Chinese H Heroin

Ching Bag En lite foldet papir som innholder en dose heroin som selges på gata

Chitari Cannabis

Chiva Cannabis

Choco Heroin

Chocolate Spansk ord for hasj. Fordi mye hasj kommer til Norge fra Spania og fordi mange fra Skandinavia bruker hasj der nede antar jeg at uttrykket også brukes noe hos oss

Chocolate Ecstasy Kokain av crack typen som er blandet med sjokoladepulver. Ofte med form som potato chips.

Cholly Kokain

Christmas tree Amfetamin

Clear up Samme som Catch up

Coasting Påvirket av narkotika

Coca kokain

Coke kokain

Coctail Blant brukere av narkotika brukes betegnelsen "coctail" om en blanding av medikamenter og ulike typer ikke lovlige narkotiske stoff. Et eksempel på en coctail kan være blanding av heroin og barbiturater. I noen tilfeller brukes uttrykket om en blanding av amfetamin og heroin og i noen om heroin blandet med kokain.

Cola Kokain

Cold turkey Se kald tyrker. Det amerikanske uttrykket brukes mye i Skandinavia. NB "Turkey" kan ha andre beydninger ( se ordet)

Come down Abstinens etter bruk av narkotika/ de negative virkningene når man slutter med narkotika

Connect Kjøpe narkotika

Connection En som selger narkotika

Container Ofte en metallsylinder -en container - som oppbevares i endetarmen . En vanlig form for container er metallsylinderen som enkelte sigarer selges i. En container og en containermann kan også opptre i andre sammenhenger. Containere kan også brukes i andre av "kroppens hulrom"

Contact lens LSD. Se "Kontakt linse"

Coke kokain. Amerikansk uttrykk, brukes også i noen grad i Norden

Containermenn De gutta som frakter stoff inn i feks. et fengsel.

Cook up Forbredelsene for å ta en sprøyte med narkotika

Cook up a pill Forbredelsene for å å røyke opium

Co-pilots Amfetamin

Corine Kokain

Crack en form for kokain.

D

Dagga Cannabis

Dam Amsterdam

Dancer Ecstasy

Date rape drug Benzodiazepiner. Uttrykket kommer av at middelet skal ha blitt brukt til å blande i damenes drink slik at de sovner og blir voldtatt. Negativt ladet uttrykk.

Dealer En som selger stoff

Delfin Ecstasy

Djamba Cannabis (Brasiliansk- portugisisk ord)

Djoma Cannabis (Afrikansk ord)

Doble Duer Ecstasy

Dollar Ecstasy

Dollies Metadon

Dolls Metadon

Donald Ecstasy

Dop I daglig tale brukt som samlebegrep om all narkotika. Blant brukere av ilegale rusmiddler brukes det gjerne mere spesialisert og kun om heroin. Forskjellen i terminologi kan føre til misforståelser. En illegal rusmiddelbruker kan feks. fortelle at han ikke lengre bruker dop i den mening at han ikke lengre bruker heroin. Folk fra utenfor dette miljøet kan tolke dette til at personen ikke lenger bruker narkotika. Dette vil i så fall være en alvorlig feiltolkning da brukeren fremdeles kan ha et stort inntak av en rekke andre midler.

Dope Cannabis. Kan også bli brukt om heroin.

Doperan Brukere av dop

Dots LSD. Ordet kommer av at LSD ofte dryppes ned på et ark i form av en liten flekk (dot).

Dra en stripe sniffe kokain eller amfetamin. Se også strek.

Dragon Heroin

Drita(full) Brukes vanligvis om folk som er svært påvirket. En 18 år gammel gutt sa det slik; " Det når noen sjangler, tryner, snakker som en foss eller bare mumler, nesten sover, stadiet før nesten ikke kontroll i det hele tatt. Driver og spyr og greier" og en tretten åring fortalte at det for ham betydde at noen var kjempefull. En annen informant, en 40 år gammel mann, la adskillig mere kontroll i uttrykket; "Når man ikke kan gå mere". For ham gikk det kun på at man ikke kunne gå, men han anså at man kunne ha kontroll over øvrig atferd. Forskjellen reflektere nok også at det for en 40 åring med "erfaring" er noe annet å ha drukket mye enn for en ungdom.

Dritings Samme som over. En vaktmann på et serveringsted fortalte at det for ham betydde at en person hadde "lite fokusert blikk, går sjanglete og snakker snøvlete". Kort sagt betydde det for ham at det var en person som måtte avvises.

Dreamer Morfin

Drop Ta LSD

Droppe En betydning av "å droppe" er å svelge amfetamin som er pakket inn i dopapir

Druen Det sies gjerne " å være på druen" dersom man er beruset på alkohol. Uttrykket er ganske vanlig brukt på østlandsområdet Det har antaglig med at mye alkoholholdige drikker har blitt laget med druer som basis. "litt på druen er å være litt full"

Due Ecstasy

Dummy Narkotika av dårlig kvalitet

Dunder Teknisk sprit, rødsprit som er rafinert, kvistlakk etc. som drikkes. Uttrykk fra Trøndelag.

Dust Kokain eller PCP

Duster Den vanlige betydningen er tobakk og heroin blandet. Idag har antaglig bruken gått over til å bli et ord for ulike typer stoffblandinger

Dusting Tidligere brukt i USA om blandig av marihuana og heroin i sigaretter. Idag mye brukt om innblanding av PCP eller andre stoffer i annen narkotika. Det er grunn til å tro at "dusting" idag brukes for å betegne narkotika som er blandet med annen narkotika.

Dverg 2 Ecstasy

Dverg 3 Ecstasy

Døddrukken Sanseløs av alkohol

Dønk populærnavn blant sniffere på løsningsmiddel som sniffes (Fodstad, 1996)

E

E Ecstasy kalles som oftest for "E". En pille omtales som en E flere som Eer. Ecstacy light Populærnavn for "lykkepiller" eller SRI medikamenter som Seroxat, Cipramil og Zoloft

Einard Ublandet eller ren. Man kan feks. si at en person drikker "einard sprit", eller ublanda sprit. Slike ganger brukes det gjerne om blanksprit som drikkes ublandet.

Elefant Heroin

En bred Hasj

En tykk strek i nesen Amfetamin. Uttrykket kommer av amfetamin som sniffes etter at den er fordelt som en strek på ett eller annet slags underlag. Gjerne et lite speil eller glassplate.

Enkeltbrennvin Brennevin av sats brent en gang. Uttrykk fra Lofoten

Elskovspille Ecstsasy

Eple 2 Ecstasy

Ett hundre og tredve milligram (130 mg) Ecstasy

Eva Ecstasy

Eve Ecstacy

Eye openers Amfetamin

F

Factory Utstyret som brukes når man setter sprøyter

Fattigmannskokain Amfetamin

Fede Hasj

Fett Veldig bra, godt, flott

Firing the ack-ack gun Heroin som legges inn i tuppen på en vanlig sigarett. Denne måten å røyke heroin på har vært populær i Kina og blant personer med bakgrunn derfra. "Ack -ack gun" er et populærord blant soldater for antiluftskyts

Firkløverblad Ecstasy

Fix "Et fix" er det samme som en sprøyte med "narkotika" Svært ofte brukes "fix" spesialisert om heroin, mens "sil" brukes i forhold til amfetamin.

Fixe Ta stoffer/bruke narkotika. Uttrykket brukes nok mest om inntak med sprøyter, men det ser også ut til å bli brukt om annet inntak

Fixed Påvirket av narkotika

Fixing som fixe

Fjolleurt Hasj

Flake Kokain

Flashback "Gjennopplevelse av rus i edru tilstand, korte glimt". Ofte vil dette være gjenopplevelse av hallisunasjoner.Enkelte flashbacks kan komme år etter bruken.

Flatfyll Drikking i slike kvanta at man ikke kan stå. Gjerne slik at man bare sovner eller drikker seg bevisstløs. En mann i femti åra uttrykte det slik; "Da ligger man flat av fylla". En annen informant, 35 år gammel mann fra Bremanger, fortalte at han kun brukte begrepet når mange drakk sammen; "Mange som er dritfulle på en gang".

Flea powder Narkotika av dårlig kvalitet

Flippa rusa på narkotiske midler

Flippen en rus på narkotika. Kan brukes spesialisert feks. i forhold til en hallisunering feks på fleinsopp

Flippe ut Uttrykket behøver ikke ha noe med rusing, men kan ha det. I noen tilfeller kan det beskrive at man "flipper ut" på et rusmiddel feks ved å bli hallisunert.

Floating Påvirket av narkotika

Flyer rusa på stoff. Ordet kan også brukes med en dobbeltbetydning i forhold til løpeseddler. På engelsk kalles dette for "flyers". Ved "ravefester" deles det ofte ut informasjonsmatriell i form av "flyers".

Flying Påvirket av narkotika

Flying high Påvirket av narkotika. Dersom man skal skille mellom dette begrepet og "flying" så går forskjellen på at "flying high" er en enda mere intens rus.

Fludder Barbiturater som topper en morfindose som spises (tas oralt)

Fold up Slutte med narkotika

Fried Stekt, han har det hett. Kan bety at en person er i avhør, er mistenkt av politiet, eller at han er en sikkerhetsrisiko.

Frike Ordet brukes på mange måter. I enkelte sammenhenger kan det gå på at man "friker ut" i betydningen at man tar seg en rus.Denne bruken har jeh hørt en rekke steder over hele det indre østland. Blant andre brukes det nettopp for å understreke at man er "helt gal uten å ha drukket"

Frimerker LSD

Freebase Kokain

Freebasing Røyke rent kokain

French Blues Amfetamin

Frisk Dersom man kjenner seg bra og oppegående er man blant bruk av illegale rusmiddler betegnet som "frisk". Man kan dermed bli omtalt som frisk når man er for oppadgående rus og føler seg fin/oppløftet.

Fuktig påvirket. Kan også brukes i betydningen at det ble mye drikking; " en fuktig aften"

Fusel Dårlig hjemmebrent

Fyllesjuk Ettervirkningen etter stort alkoholinntak, Vanligvis hodepine, kvalme og svimmelhet. En 18 år gammel pike uttrykte det slik; "Vondt i hue, føler det utafor, føler deg daff"

Fyre Tenne på/røyke hasj. Det er mulig at uttrykket i enkelte kretser også blir brukt om andre typer narkotika som røykes.

 

G

Gaffle røyke

Gaffler sigaretter.

Galar Hasj . Se også gallar.

Ganja hasj. Egentlig et indisk ord, men brukes også noe i brukermiljøene. Ordet markerer antaglig en viss "flørt" med indisk filosofi og livstil.

Ganga Cannabis

Gall hasj

Gallar hasj

Galle hasj

Gallen hasj

Galleriet Sted man inntar og kjøper narkotika. Ordet kommer av det amerikanske "shooting gallery"

Gammelmeisk Se meisk

Garasje Oppbevaring av narkotika uten at man selv eier det. I et fengsel kan dette feks. være en innsatt som ingen vil mistenke, en betjent etc.

Gateway Uttrykket brukes noen ganger for å illustrere at et rusmiddel kan lede videre til et annet. Det fungerer som "veien inn til". Uttrrykket kan også brukes den andre veien som det som leder bort fra rusen eller et rusmiddel.

Gauking salg av hjemmebrent

Gear Narkotika

Gelatinkapsel Ecstasy

Giljin Samme som "klunk" brukes blant den delen av befolkningen som har finsk bakgrunn. Uttrykk brukt i Finnmark. Gjær og sukker som drikkes

Gimmicks Utstyret som brukes for å injisere narkotika

Girl Kokain

Glasturk Spesiell hasj fra Tyrkia

Goldpakk Hasj med stempel i gull på

Gold Star Kokain

Goofballs Barbiturater

Goon Crystal PCP

Grass marihuana

Gress marihuana. Fornorsket versjon av det amerikanske "grass"

Grefa Marihuana

Greta Marihuana

Grifa Marihuana

Griffo Marihuana

Gris Ecstasy

Groggy Svimmel og utilpass. "Hvis du har kicka for mange ganger på alt for kort tid, hvis du har kjørt for strengt, hvis du har silt i flere dager, hvis du pr. døgn har tatt åtte av de kapslene stoffet oppbevares i og du i tillegg har gått over et par døgn uten å sove det dugg, da blir du groggy" (Ahl, 1981, side 9)

Green Butterflies Et spesielt merke av Ecstasy. Det varierer om engelsk, svensk eller norsk ord brukes (Fjärilar, sommerfugler eller butterflies). Dette beror antaglig litt på hvilken image brukere/ selgere legger opp til. Dessuten kan det ha betydning hvor pillene er innkjøpt

Groove Være påvirket av narkotika. Positivt uttrykk brukt blant brukere

Grooving Samme som "groove"

Gryn Heroin

Grynet/grynad Påvirket av heroin

Grøna fjärilar Et spesielt merke av Ecstasy . Det varierer om engelsk, svensk eller norsk ord brukes. Øvrige komentarer se Green Butterflies

Grønne sommerfugler Et spesielt merke av Ecstasy. Øvrige komentarer se Green Butterflies.

Grå brunspettet Ecstasy

Grå hvitspettet Ecstasy

Guffe røyke

Gul Ecstasy

Gul rød kapsel Ecstasy

Gullibb Gul hasj fra Libanon

Gun Utstyret for å injisere narkotika. Antaglig vanligsbrukt om selve sprøyta.

Gunja Cannabis

Gurt Hasj

 

H

H Betegnelse for heroin .Også brukt som betegnelse for Ecstasy. Bruken varierer med miljøet. Blant sprøytenarkomane antaglig nesten alltid om heroin, men blant yngre miljøer som bruker "Ecstasy" nesten utelukkende om en spesiell pille med dette. Navnet kommer antaglig av at pillen har en stor "H".

Habit avhengighet av narkotika

Hai En av dem som står bak en pusjer. En av de virkelig store gutta i handel med narkotika.

Halluser hallusinasjoner

Hamp Marihuana

Hang up Slutte med narkotika. Kan også bli brukt om perioden man har abstinens.

Hansing Skikken med at en skårunge, unggutten på førstereis på Lofoten, må kjøpe brennvin og holde kalas for de andre i rorbua. Uttrykk tidligere vanlig brukt under Lofotfiske.

Happy dust Kokain

Hard stuff Morfin. Uttrykket brukes antaglig oså noe om andre "harde narkotika" slik som heroin.

Harry En av mine informanter gir et ganske typisk bilde av det som oppfattes som "Harry" ; " en mann som liker stor biler, køntrimusikk, kle seg litt fint i dress i en helt spesiell pyntete stil. Liker gjerne stor gullsmykker etc. Drikker hardt, mye alkohol og kan lett bli skikklig full" . Uttrykket kan imidlertid også i spesielle miljøer bety heroin.

Hasjfjøler Litt nedverdigende betegnelse brukt om "skiboard" eller skibrett.
Uttrykket brukes blant telemarks og slalomkjørere for å negativt karakterisere det de opplever som det negative skiboard miljøet.

Hay Marihuana

HB Hjemme brent

Heimkok hjemmebrent

Hemp Marihuana

Hekta Avhengig. Brukes mest i forhold til narkotika, men uttrykket kan også brukes i forhold til andre ting man blir hekta på. Man kan f.eks. bli "hekta" på en jente, på fjellklatring og hamburgere. En engelsk variant av det samme er "hooked".

Hero-deo Heroin

Hers Heroin

Het Brukes på samme måte som hett og varm

Hett Kan betyr at man har politiet etter seg, har uoppgjort stoffgjeld eller på annen måte er i trøbbel. Se også het og varm

High se høy

Himkok hjemmebrent

Hivert hjemmebrent. Uttrykket kan også stå for en kjapp drink - "som man heller rett ned - drekker på størten"

Hit Kjøpe narkotika. Det sies da gjerne "to hit". Det kan også brukes i andre sammenhenger. Politiet kan feks, gjøre en "hit" i den forstand at de arresterer/avslører noen.

Hjernelammer Amfetamin

Hjemmeavla Marihuana dyrket hjemme

Hjemmebakst hjemmebrent

Hjemmedyrket Marihuana dyrket hjemme

Holk Hasj

Hooked se hekta. Enkelte bruker begrepet snevert om å bli avhengig av heroin. En slik bruk har jeg aldri opplevd annet enn rent situasjonsbestemt.

Horse heroin

Hotshot Drink man tar rett ned gjerne utblandet med kaffe

Hurtig Amfetamin

Husets verktøy "Verktøy" slik som sprøyter som lånes ut på stedet der man kjøper og bruker narkotika. Slikt verktøy kan naturligvis lett bli kilder til feks. hepatitt og HIV smitte

Hvit Ecstasy

Hvite duer Ecstasy

Hvit prins Ecstasy

Hvit snø kokain

Høy Påvirket av hasj

 

 

I, J

Ice Kokain eller metamefetamin

Icecream habit Uregelmessig bruk av narkotika. Uttrykket kan antaglig også brukes spesialisert for eksempel i forhold til kokain.

Idiot pills Barbiturater

Ildvann Alkohol

Indianer Enten ren marihuana eller marihuana som røykes blandet opp med tobakk

Innabords Uttrykket viser til hvor mye man har drukket

Ishavsdrink Halvt sprit halvt tran. Uttrykk brukt blant dem var "oppe i isen", nesten på samme måte som når man passerte "linja" eller ekvator. Min informant var en gammel sjømann. Det er mulig at uttrykket nå er blitt helt borte.

Jab Sette sprøyte med narkotika

Jack Heroin pille

Jack up Ta narkotika intravenøst ( sette sprøyte). Uttrykket kan brukes spesialisert feks. i forhold til heroin.

Jacking up Samme som "jack up"

Jelly beans Amfetamin

Joint Rulle-sigarett med marihuana

Joppe Svensk uttrykk for rulle-sigarett med marihuana.

Jordbær Ecstasy

Jordbærtripper Firkantede papirlapper med bilde av frisk jordbær innholder LSD

Joy Heroin

Jugged Å bli arrestert

Junk Stoff (narkotika) som brukes i sprøyte. Kan bli brukt spesialisert om heroin.

Junke Ta sprøyte/bruke sprøyte med narkotika

Junker Sprøytenarkoman. Kan bli brukt spesialisert om heroinavhengig

Junkie Sprøytenarkoman. Kan bli brukt spesialisert om heroinavhengig.

 

K

Kaffedoktor blanding av kaffe og sprit.

Kagge Stordrikke, drikke masse. Man kan feks si at "han kagge i seg"

Kagge Tønne, beholder som man har alkohol/øl i

Kaldskål Suppe med øl med diverse ulike innblandinger. Uttrykket brukt i Innherrad og Namdal

Kald tyrker Kommer av det amerikanske "cold turkey" som betyr nedtrapping uten metadon eller annen medikamentell støtte. Overgangen fra bruk til ikke bruk skjer uten noen nedtrapping. Se også "Turkey" som kan ha andre betydninger.

Kallkjeft hjemmebrent som drikkes rett av flaska. Uttrykk fra Trøndelag. Kamel 2 Ecstasy

Kanon Sterkt beruset av alkohol

Kanyle En sprøyte. Her brukes fagutrykket direkte i ruskulturen. For andre kalles ofte en kanyke en sprøyte. Dette uttryykket brukes paralellt.

Karsk kaffe blandet med sukker og hjemmebrent eller polsprit (vanligvis blank-sprit feks 60 %). Uttrykket kommer antaglig fra lavtysk fra ordet karsk; frisk eller sunn.

Kashmir Hasj fra Kashmir

Kask Samme som karsk. Dersom man reiser til Sverige sies det "kask". Lokalt kan dette være ordet også i Norge.

Katjala Sprit/brennvin. Uttrykk brukt blant "reisende", eller det som ofte omtales som tatere.

Kattepiss Betegnelse på rødsprit som drikkes. Det kan lukte av "kattepiss" dersom man drikker rødsprit over tid

Kerstin Amfetamin

Kick Sterk rusvirkning gjerne etter at narkotika er injisert med sprøyte. I noen tilfeller brukes begrepet uansett hvordan narkotikaen er tatt inn. Det engelske uttrykket "to kick" betyr at man slutter å bruke narkotika.

Kief Cannabis

Kif Cannabis

Kitt Svensk ord for hasj, jeg antar at dette også brukes noe i Norge.

Kjøpe på gauk kjøpe hjemmebrent

Kjøpskål Brukt i en rekke sammenhenger der man skull feire en handel, man drakk på avtalen. Det var liksom man signerte kontrakten når man drakk på den Uttrykk var blant annet vanlig brukt under Lofotfiske tidligere Kjærlighetsdop Ecstacy. Navnet kommer av at man i moderate doser fremstår som "positive og kosete" av ecstacy. Det er viktig å understreke at denne effekten er forbigående og skjuler bivirkninger.

Kjærlighetssymbol Ecstasy

Klistremerker LSD

Klorid Morfinklorid. Klorid brukes ellers til å rense sprøyter og brukerutstyr. Man bør derfor være klar over at uttrykket brukes om to vesensforskjellige ting.

Klump Hasj

Klunk gjær og sukker som drikkes. Uttrykk fra Finnmark

Kløver Ecstasy

Knark Narkotika

Knarkarkvarten Svensk uttrykk for leilighet der det omsettes og brukes narkotika. En knarkarkvart er som oftest et sted som snart blir "hett" dvs. det må forlates på grunn av risikoen for å bli avslørt av politiet. Se ellers "shooting gallery"

Knekt Blanding med kaffe eller te og sprit

Knips Ecstasy

Knipse "Svelge en ecstacy pille eller kapsel. Se også "knipsing". Uttrykket brukes noen ganger om flere rusmidler enn ecstacy.

Knipsing Bruk av ecstacy og andre illegale piller . Se også knipse. Utrykket brukes noen ganger spesialisert om bruk av ecstacy.

Knatch En bit med hasj

Knuda en bit med hasj . Svensk uttrykk. Jeg antar at dette også brukes i noen grad i andre nordiske land.

Knullsil Amfetamininjeksjon som tas i forbindelse med et samleie

Knurr Hjemmelaget øl eller brennvin av dårlig kvalitet. I følge en bonde fra Sogn "sånn så halve koppen er full av gjær - du blir jævla fyllesjuk av det" En annen informant med bakgrunn fra anleggsarbeid "Kjennere i hue hele daen etterpå - knurrer i hue".

Koger Hasj

Kondi Amfetamin. Uttrykket kommer av at man blir kortvarig blir kunstig mere utholdende/ får mere kondisjon eller sagt negativ hyperaktiv og "speeda"

Kontakt linse LSD. Se "Contact lens". Amerikansk/engelsk terminologi og norske oversettelser kan bli brukt om hverandre.

Kontrollert alkoholmisbruk I følge en lett sarkastisk krovert i Tromsø: "Uttrøkk blant døm som drikk for mye hele tida. Døm veit døm misbruk, men har kontroll. Aldri prøvd å slutte, men vet at det ikke er noe problem"

Kran narkotikalanger

Krutt Hasj

Kule Omtales også som drikkekule. Periode med mye drikking Kan også om å "kule ned" , eller roe seg ned.

Kult veldig bra, godt, flott

Kvadda Brukes om å "spe ut - eller blande ut" narkotika. Ofte gjøres dette for heroin med druesukker, men også andre ting kan bli brukt. Ordet "kvadda" er svensk, men brukes også andre steder.

Kvart Leilighet der narkomane oppholder seg. Ofte også et sted der narkotika omsettes

Kvote Brukes gjerne om metadon foreskrevet av lege.Kontrollen med hvem som får "kvote" er meget streng. Tidligere også brukt i forhold til morfin. Enkelte krigsskadde fikk feks. "kvote" av morfin.

Køben Kjøbenhavn

L

L LSD

Langer En som selger stoff

Langsom Heroin

Laks Penger. Brukes gjerne om store penger. Ti laks vil for eksempel typisk være 10.000,- kroner.

Legecola Ren kokain med sterk virkningsgrad.

Legedop "Dop" vanligvis medikamenter som fåes av lege. Tildels har dette vært brukt for å betegne middler som vanligvis kun omsettes på det illegale marked. I slike tilfelle har det vært brukt for å betegne høy kvalitet

Lemon Narkotika av dårlig kvalitet

Lemonade Narkotika av dårlig kvalitet

Libaneser Hasj fra Libanon

Libb Hasj fra Libanon

Libban Hasj fra Libanon som har rykte for å være av høy kvalitet.

Linje Samme som en strek. Brukes vanligvis om kokain som fordeles i streker før det sniffes inn med et rør . Noen steder også brukt om annen narkotika feks. amfetamin som brukes på samme måte, eller fordeles på samme måten. Cappelen (1996, side 114) lar en av personene i sin skjønnlitterære bok "Meska" komme med følgende uttalelse; " Det er alltid greit å ha litt cola på lomma, så man kan invitere på en linje".

Lit up Påvirket av narkotika. En norsk versjon av det engelske ville være å bli "tent på"

Loco weed Cannabis

Loppy dust Kokain

Love Ecstasy

Love drug Ecstacy

Love pill Ecstacy

Lykkepille(r) SSRI medikamenter. "Lykkepiller" er et ord som har gått inn i rusterminologien. Det brukes også av kritikere av medikamenttypen nærmest som et polemisk innlegg mot bruk. Ordet brukes også om ecstasy.

Lyn 1 Ecstasy

Lyn 2 Ecstasy

Lysegulspettet Ecstasy

Lysløypa Barene i sentrum. Lysløpa er drikkerunden man går fra vannpost til vannpost

 

M

M Morfin

Macka injeksjon av narkotika. Brukes almindlig i forhold til amfetamin

Macon Cannabis. Opprinnlig et vestafrikansk navn.

Maja marihuana . Svensk uttrykk, jeg antar at dette også brukes noe i andre nordiske land.

Makka amfetamin

Makka tenner Tenner med tannråte på grunn av bruk av amfetamin. Amfetamin etser i stykker tennene

Malle amfetamin .

Malvax amfetamin .

Marganes full Sterkt beruset av alkohol. Full helt inn i margen av beina.

Maroc hasj fra Marokko

Marokkaner hasj fra Marokko

Magic mushrooms Sopp som gir en hallusinerende virkning. Brukes vanligvis om sopp fra Thailand/Asia. Fleinsopp har en slik virkning, men jeg er usikker på om det har blitt brukt om denne soppen

Mainlining Ta narkotika intravenøst/ sette sprøyte med narkotika

Make the turn Slutte med narkotika. Uttrykket kan også gå på reaksjonen når man slutter med narkotika ( abstinens som er som om det skriker i hjulene og man greier svingen med et nødskrik.

Mary Cannabis

Maskineri/machinery Utstyret brukt for å sette sprøyter med narkotika

Meisk Sats til øl ( blanding av malt og einer). Trøndersk uttrykk

Meska Mescalin

Meter graderingen på sprøyter er milliliter eller kubikkcentimeter. En kubikkcentimeter kalles i ruskulturen for en meter. Angivelsen sier noe om mengde, men ikke om innhold. Hvor sterk blandingen er sier ikke angivelsen noe om

Mildt beruset Det er svært forskjellig hva som legges i et slikt uttrykk. En 18 år gammel gutt sa det slik; " fniser, finner på litt rart, men ikke helt ille". Andre vil legge vekt på at det ikke er synlig og at man har normal atferd til tross for promille.

Miss Emma Morfin

Moffe morfin

Moggies Mogadon

Monkey Morfin

Monkey on the back Avhengig av narkotika

Morf Morfin

Morgendram Uttrykk brukt om en dram som ble tatt om morgene før man dro ut på fiske .Uttrykk vanlig tidligere brukt under Lofotfiske

Mornings En hasjpipe eller "rev" om morgenen. Uttrykket kan også bli brukt om andre rusmiddler feks. om alkohol

Morokuler Ordet brukes i en bok av Christensen (1985) der en narkoman pike oppgir at hun bruker "morokuler". Jeg er usikker på hva som ligger i begrepet, men antar at dette et ord for amfetamin eller en blanding av amfetamin og andre typer narkotika ( feks. morfin - heroin)

Morradønk populærnavn blant sniffere på løsningsmiddel som sniffes om morran - da ofte for å "reparere"

Mow the grass Røyke cannabis. Jeg er usikker på om det brukes en norsk versjon av dette uttrykket.

Mule En som transporterer/smugler narkotika

Mulldyr En som transporterer/smugler narkotika

Murer Stor flaske med øl, mest brukt om bayer

Murstein Stor flaske med øl

Møkk Svært full.

Møkka Svært full

Måring Dram, morgendram. Uttrykk fra Lofoten

 

N

N 1 Ecstasy

Nail nåla ( på en sprøyte). Jeg har aldri hørt det norske ordet "spiker`n" men går ut fra at dette også kan være brukt.

Nailed Arrestert. Når man blir arrestert blir man spikret fast. Dvs. man er ikke i stand til å bevege seg fritt

Nargil Hasjpipe eller munnstykke til pipen

Nattings En "rev" eller en "joint" seint på kvelden eller om natta. Uttrykket kan også bli brukt om andre rusmiddler slik som alkohol, men vanligst i forhold til hasj/marihuana

Nebb Nembutal et barbiturat

Nedsnya skikklig full. Uttrykk

Nedtur Opplevelsen av at en narkotisk rus går ut av kroppen. Dette kjennes negativt og suget vil være å vedlikeholde/beholde rusen

Nedåtjack Svensk uttrykk for morfin, morfinbas, nembutal og søvngivende/avslappende middler

Needle Nåla på en sprøyte

Nems Nembutal

Nemies Nembutal

Nembies Nembutal

Nepal Hasj fra Nepal

Neseguff Amfetamin. Jeg antar at dette også kan bli brukt om kokain

Nittiseks 96 % alkohol

Noe til å skylle halsen med Alkohol, gjerne brukt i forhold til øl

Noia kommer av paranoia eller forfølgelsesvanvidd. Det finnes alle mulige typer noia. Man kan ha noia å se politiet overalt (purknoia), være redde for sosialen, bikkjer, katter, for å bli alene, bli låst inn på en celle osv.

Nose candy Kokain

Nuggets Kokain i krystalisert form. På engelsk kan man snakke om "gold nuggets" for gull klumper. Uttrykket illustrer også at dette er "verdifull" vare.

Nykter Ikke avhengig av stoff . Kan også brukes i forhold til perioder man ikke går på rusmiddler. Da har man en nykter periode. I enkelte miljøer brukes det spesialisert i forhold til å ikke være påvirket av alkohol/ikke bruke alkohol. I andre miljøer i forhold til stoff og noen ganger helt spesialisert i forhold til feks, excstasy .

Nykterister De som er utenfor narkotika"kulturen"

 

O, P, Q

O Opium

O.D. Overdose

Okse Ecstasy

Omega 2 Ecstasy

One (No. 1) Cannabis olje

One and one "Sniffing"/"snorting" av to "streker" med narkotika. Det "sniffes" /"snortes" en med hvert nesebor

P Preludin

Pakbit Morfinpiller fra Pakistan, kan anatglig også brukes i andre betydninger om feks. biter av hasj fra dette området

Paki Hasj

Pakk Hasj fra Pakistan. Jeg antar at dette også kan vise til andre typer narkotika.

Paper Resept. Jeg er usikker på om det norske "papir" brukes, men antar det.

Papet Acid LSD. Ordet kommer av at LSD ofte dryppes ned på et papirark

Paper Mushrooms LSD. Ordet kommer av at LSD ofte dryppes ned på et papirark

Paradise Kokain

Partydop Narkotiske middler brukt i forbindelse med fest, danseparties/raveparties. Det kan variere hva dette er, men middler som amfetamin ,ecstasy,GHB,kokain, LSD og STP vil være typiske.

Partytime Ecstasy

Peace drug Ecstacy

Peace Pill P.C.P

Peanuts Barbiturater

Peddler En som selger narkotika på gatenivå. En av småhandlerene.

Pep Pills Amfetamin

Pepper amfetamin

Phyamps Metadon

Piece Beholder for piller. Kan brukes omtrent som "container", men kan her like gjerne stå for en pilleboks.

Pillhead Amfetamin bruker

Pipe /Pipa Hasj

Pjall uttrykk som blir du med på en pjall er invitasjoner til å bli med å dele en flaske. I motsetning til å bli med på en spleis kan dette være en ren invitasjon

Pjalle Drikke alkohol

Playboy 5 Ecstasy

Playboyer Ecstasy

Plingparty Drikking i "kameratgjengen" under en tippekamp på TV. Hver gang det skåres et mål skal alle drikke ut.

Poff Sats for brennvinsbrenning. Uttrykket brukt flere steder i Trønelag.

Pommes frites Crack Kokain

Pons Varmt vann, sukker og hjemmebrent . Trøndersk uttrykk.

Pop Injisere narkotika

Popped Arrestert av politiet

Poppers I følge en av mine informanter ble "poppers" brukt som en del av amfetamin dose. Ga spesiellt "kick" med poppers . I amerikansk faglitteraturen brukes "poppers" som et populærnavn om amyl nitrite. Haave (1997) bruker poppers om "isobutylnitrate" et middel som sniffes og som gir et kortvarig "kick". Amyl nitrite var et middel som opprinnlig ble bruk i behandlingen av angina pectoris. Isobutylnitrate har vært brukt blant homofile for å få endetarmsmusklen til å slappe av. Den Skandinaviske bruken ser ut til å variere alt etter hvilket miljø man forholder seg til. I en del tilfelle har "poppers" blitt brukt om en spesiell type amfetamin. Da har "poppers" som oftest vært en kombinasjon i form av en amfetamin dose med noe amyl nitrite. En informant (kvinne 35 år som hadde arbeidet ved et behandlingsted) fortalte meg at klientene brukte det " om noe de blandet sammen selv". Brukt slik brukes begrepet omtrent som man mikser en drink. Alt mulig som kan gi effekt kan blandes sammen i ulike typer blandinger alt etter smak og , ikke minst viktig, hva man har tilgjenglig. I andre miljøer, knyttet til house/ecstasy/rave parties, brukes "poppers" om Amyl nitrite tatt i form av sniffing. Det samme er tilfelle i enkelte homofile submiljøer som bruker "poppers" for å få endetarmsmusklen til å slappe av.

Popping pills Spise/svelge piller

Pose Ved salg er gjerne stoffet fordelt i små poser. "En pose" er da en salgsenhet og ofte på gatenivå en brukerdose.

Pot Amerikansk ord for hasj. Brukt også i Norge

Potato chips Kokain

Powder Vanligst brukt om heroin, men også om amfetamin eller annen narkotika i pulver form.(se "Pulver")

Primrose path Brukes for å betegne en fristende vei som kan lede til noe som er svært farlig. Betegnelsen viser til blomsten "primrose" som blomstrer i stupbratte fjellsider. For å komme til den må man inn på stier som går i vansklig terreng. Svært ofte i slik terreng man vil "gå seg fast i".

Psycho booster Blanding av ginseng og koffein

PT 1 Ecstasy

PT 3 Ecstasy

Puff Cannabis

Pulver Amfetamin, heroin eller annen narkotika i pulverform Se det engelske "powder" som vanligst brukes om heroin.

Pund Ecstasy (Aftenposten 1997 I)

Pundare En som bruker amfetamin. Svensk uttrykk, jeg antar at dette også brukes noe i andre nordiske land.

Purk Politi

Pusher En som selger narkotika. engelsk uttrykk som brukes mye også hos oss ( se pusjer).

Pusjer En som selger narkotika

På kuten Svensk uttrykk for å være på rømmen fra politiet. Jeg antar at dette også blir brukt noe i Norge

Påse Samme som "pose" ( se ordet). I Sverige og lokalt i Norge blir "påse" mere brukt enn "pose".

Påvirket "Har bare drukket, men du ser ikke noen forandring" (Informant 18 år gammel gutt indre østland).

Quarters Uttrykk som betegner et drikke "spill" eller "lek". Navnet kommer av den amerikanske myntenheten "quarters". En gruppe sitter rundt et bord. Alle har et glass øl. En i gruppen knipser en mynt, hos oss vanligvis en femmer, en tier eller et kronestykke. Mynten knipses mot glasset til en av de andre. Dersom han treffer må glasset drikkes ut. Dersom det blir bom overtar den andre.

R

Racer pulver Amfetamin

Rall Uttrykket brukes gjerne ved at man sier at noen er "på en rall" eller på fest ofte i den forstand at man har drukket en del. Det kan også brukes i andre sammenhenger feks. ved at man snakker om "rall kjøring" eller tull- kjøring.

Ramle Kan brukes i betydningen "ramle på fylla" dvs. at man går på fylla. Ses ofte i en sammenheng som at fylla kommer omtrent som om man snubler inn i den.

Rangel Gå på fylla

Rangle Se Rangling

Rangling Det samme som å gå på fylla. Utrykket blir brukt på samme måte som å ta seg en fyll, rotbløyte etc.

Raske Uttrykkes gjerne "det raske". Et norsk utrykk for "speed" eller amfetamin

Rat En som gir informasjon til politiet en "tyster" ( se ordet)

Raut Rødsprit som drikkes

Rave party Dansefest der det danses nonstop gjerne natten lang. Slike fester anklages ofte for å være anledninger der det brukes mye stimulerende middler slik som Ecstasy.

Raves Dansefest der det danses nonstop gjerne natten lang. Uttrykket "raves" er en kortere og mere populært navn på "rave parties"

Reefer Cannabis sigarett

Reparere Det man gjør når man skal holde ved like en rus - motvirke virkningen av at rusen går ut av kroppen. Man "reparerer" ved å innta mere av samme rusmiddel.

Resin Cannabis

Rev en røyk med hasj

Rita Ritalin

Rities Ritalin

Roach Sneipen av en cannabis sigarett

Rock(s) Heroin. Kan også bli brukt om kokain

Rolls Royce Ecstasy

Rosa Champagne Ecstasy

Rosa Panter Ecstasy

Rotbløyte Fyll. For mange en positivt ladet uyttrykk. En seksti år gammel mann sa det slik; "Det er sånn skikkelig drikkekule, når du trenger å bli skikklig full da tar du en rotbløyte".

Rotte En "tyster" eller "rat" ( se begge ordene)

RR Ecstasy. Se også Rolls Royce

Rush Påvirket av ecstacy

Rød libb Hasj med rødlig farge fra Libanon

Rødt Rødsprit som drikkes

Rødvalsen Rødsprit som drikkes

Røke en drage Røyke heroin. Variant av det engelske

"Chase the dragon"

Rør Det man sniffereller snorkler kokain gjennom. Omtales gjerne som "et rør" eller "røret"

Røyk Hasj

Ræv en røyk med hasj

Råvare hjemmebrent

S

Scag Heroin

Scat Heroin

Schillum Hasjrøykeredskap ser ut som et pipehode uten skaft. Gjerne med et gitter innipipehodet. Se ellers Skillum som viser en noe annet bruk av ordet.

Schmack Narkotika. Opprinnlig et ord for kokain og heroin, men brukes nå om all narkotika

Score Å få kjøpt narkotika

Seks og nitti 96 % alkohol

Shit Cannabis. I USA betyr ofte dette heroin. Enkelte har sin terminologi derfra og vil bruke ordet om heroin.

Shooting gallery Amerikansk ord for sted man inntar og kjøper narkotika. Se ellers "knarkarkvarten"

Shooting up Injisere narkotika

Shot down Påvirket av narkotika

Sila sprøyte

Sil en sprøyte med narkotika . Mange steder brukes "sil" om amfetamin, mens "fix" brukes om heroin.

Sile Bruk av sprøyte for å ta narkotika

Sippa Svensk uttrykk for å røyke. Antaglig kan det også bli brukt sippe som vil bli mere naturlig på norsk.

Sirkel 2 Ecstasy

Sjødram Utrykk brukt om en dram gitt under store påkjenninger eller ved stor suksess på Lofotfiske. Uttrykk vanlig brukt under Lofotfiske tidligere

Skag Heroin

Skeiv Påvirket av hasj. Uttrykket kan ha dobbel betydning og kan også bety at en person er homoseksuell.

Skillum Hasjpipe. Vanligvis om en helt rett litt lang pipe med eggeskalllignende pipehode

Skin popping injisering av narkotika, jeg har kun hørt det om heroin, rett under huden og ikke i blodårene . Se også popping.

Skje En skje er det man koker stoffet i (gjerne heroin eller amfetamin). Dette er en nødvendig del av den prosessen som må utføres før man kan injisere dette ed en sprøyte.

Skjelven "Store skjelven" er reaksjonen etter fyll. "Kjenner at man må ha mere"

Skudd En sprøye med narkotika. Man tar seg et skudd når man tar en sprøyte

Skvip dårlig øl/dårlig alkohol . Uttrykket kan brukes spesialisert i forhold til feks øl og må forstås ut fra bruker situasjonen.

Sleepers Barbiturater

Sleigh ride Kokain

Sliten Full. Dersom en dørvakt gir noen beskjed om at de ser så "slitne ut" at de bør gå hjem/ ikke får servering betyr det at der er for fulle til å bli servert.

Slå i seg ta en sprøyte med narkotika . Svensk uttrykk, jeg antar at dette også brukes noe i andre nordiske land.

Smack Heroin

Smashed Påvirket av narkotika

Smille Ecstasy

Smoke Cannabis

Småfarger LSD

Sne Kokain. Se også snø

Sniffe Se sniffing

Sniffing Engelsk ord som brukes en del og spesielt blant de som sniffer narkotika. Inhalering av narkotika ( ofte amfetamin eller kokain) eller oppløsningsmiddler. Det kan skilles mellom to ulike "kulturer" som begge bruker ordet på sin måte. De som bruker kokain er en helt annen gruppe enn de som bruker oppløsningsmiddler ( den tradisjonelle sniffekulturen som bruker "dønk"). Amatørene som eksprimenterer med sniffing er ennå en annen gruppe og som igjen legger noe annet i begrepet.

Snorkle Sniffe narkotika. Vanligvis om å sniffe kokain, amfetamin eller heroin gjennom nesen.

Snorte Brukes på samme måte som "snorkle"

Snorting Brukes på samme måte som "snorkle"

Snow Kokain

Snowballing Se "Speedballing"

Snut Politi

Snø Kokain. Se også sne

Snøball Ecstasy

Sopp Vanligvis om Ecstasy eller fleinsopp. Utrykket kan antaglig også bli brukt om feks. LSD papirbiter med et soppbilde.

Sorte svin Alkohol - brukes gjerne om flasker med alkohol

Sparklers Amfetamin

Speed Amfetamin

Speedball en injeksjon der amfetamin og/eller kokain blandes med heroin. Amerikansk uttrykk som også brukes i Norden. I noen tilfelle bare om amfetamin som er pakket inn i en serviett som "en bombe" som det sniffes fra.

Speedballing Injisere eller sniffing av en blanding av heroin og kokain. Amerikansk uttrykk som også brukes i Norden.

Speedfreak En som freaker ut, eller sagt med andre ord ruser seg på speed Speisa Påvirket av hasj eller narkotika i den grad at man er utafor og helt i sin egen verden. Ofte brukes uttrykket spesialisert i forhold til hasj; "sitter og halvsover og ikke er tilstede. Blir sånn når man bruker hasj, rolig og fraværende". Man kan også være "speisa" uten å være påvirket av stoff. For noen kan det være en naturlig tilstand. Enkelte kan bli karakterisert som "speisa" av å feks. være på internett, lytte på musikk. Slike ganger brukes uttrykket i den forstand at man er "helt utafor" og i sin egen verden.

Spike Nåla på en sprøyte

Splash Amfetamin

Splat Amfetamin

Spleis Sprit som det er samlet sammen penger til. Alle bidrar med litt. Innholdet i flasken deles broderlig gjerne etter hvor mye man har bidratt med Sprekke Brukes ofte dersom man etter å ha bestemt seg for å være rusfri igjen begynner med stoff/alkohol. Da "sprekker man".

Spruddelwasser Alkohol

Sprøyte se kanyle

Spurv 6 Ecstasy

Spæd Amfetamin

Square En som ikke er avhengig av narkotika

Stardust Kokain

Stas En rem som dras til for å stoppe blodgjennomstrømning i forbindelse med at man tar en sprøyte med narkotika . Svensk uttrykk, jeg antar at dette også brukes noe i andre nordiske land.

Stein Vanligvis om å være påvirket av hasj. Det kan imidlertid også brukes om rus fra andre midler slik som av piller, feks. stesolid. I enkelte miljøer brukes ordet stein om rus av en lang rekke typer. Det kan dreie seg om piller, hasj og alle typer narkotiske stoff. I andre miljøer brukes ordet spesialisert kun om rus fra hasj/marihuana.

Stesoer Stesolid

Sticks Cannabis

Stjerne 1 Ecstasy

Stikkere Uttrykk som brukes blant dem som ulovlig bruker Temgesic for å oppnå en euforisk effekt/ få bort abstinensvirkninger( Buprenorfin sentralt virkende sentral virkende analgeticum)

Stoff narkotika

Stoned PÅvirket av narkotika. Se det norske uttrykket "stein"

STP Vanlig brukt betegnelse for et av de såkalte "designer drugs" med den korekte betegnelsen DOM

Strek Kokain fordeles på en glassplate når det selges. Det ligger da som en strek på glassplaten og omtales som "en strek".Utrykket kan nok også brukes i forhold til andre midler som amfetamin

Stuff Narkotika. Kan brukes spesialisert feks. om amfetamin og heroin, men dette avhenger av miljø.

Stumpe av Drikke til man sovner

Støyt Ta seg en støyt betyr at man tar seg en sterk en. Uttrykk som brukes om drikking av sterk alkhol

Stål Penger

Stålånde Samme som å stinke fyll

Subbis Sats som drikkes

Sugar LSD. Ordet kommer av at LSD ofte dryppes på en sukkerbit.

Sugar cubes. Ordet kommer av at LSD ofte dryppes på en sukkerbit.

Sukkerbiter. Ordet kommer av at LSD ofte dryppes på en sukkerbit.

Sulph Amfetamin sulfat

Sulphates Amfetamin pulver

Susa påvirket

Svale(r) Ecstasy

Svart Kashmir Svart hasj fra Kashmir

Svartmeisk Se Meisk

Svart Nepal Svart hasj fra Nepal

Svart Pakk Svart hasj fra Pakistan

Svi av brukt tidligere da det var vanlig med opium oppløst i sprit (opiumstinktur). Man "svidde" av spriten og satt igjen med opiumen. Uttrykket blir også brukt i forhold til hjemmebrenning, man "svir av" en sats og sitter igjen med spriten. Uttrykket går da på destilasjonsprosessen.

Svingstangbrus hjemmebrent

Sweets Amfetamin

Swingman En som selger stoff. Gjerne en som selger i smått.

Syk Når man har fysiskt negative reaksjoner. Dette kan feks. være når man trapper ned på stoff, må roe seg ned etter en hard kule med rusbruk etc. Uttrykket kan dermed bli brukt omvendt av det som andre vil bruke det. Man kan bli betegnet som syk når man ikke går på stoff og frisk når man gpr på stoff. Dette simpelthen fordi man føler seg dårlig når man ikke har og bruker stoff.

Syra Brunt heroin. Antaglig også brukt Syre slik som for LSD.

Syre LSD

Syrefreak En som freaker ut, eller sagt med andre ord ruser seg på syre. Sørpe(full) Samme som å være drita eller dritafull. De fleste vil vel si at man totalt mangler kontroll når man er sørpefull

T

Tab En tablett, eller et bestemt kvanta av et medikament/narkotika. Ordet brukes en del i forhold til LSD.

Tagge Rømme

Tai Heroin

Taistikk Øverste blomstene fra marihuana (hamp) planten ofte sprinklet med heroin

Take a trip Ta LSD eller et annet hallusinerende middel

Take off fasen Fasen da virkningen av et hallusinerende middel er sterkest

Tar Opium. Kommer av det engelsk ordet "tjære" ,råopium kan ligne på dette.

Tea Cannabis

Teknekt te blandte med sukker og hjemmebrent

Teknodop Ecstasy (MDMA), MDA og antalig også en rekke av de nye kjemisk fremstilte designerdrugs

Temmere Uttrykk som brukes blant dem som ulovlig bruker Temgesic for å oppnå en euforisk effekt/ få bort abstinensvirkninger(Buprenorfin sentralt virkende sentral virkende analgeticum)

Temple Balls Cannabis

Tenne av avslutte en kule med narkotika

Tenne på starte på en ny kule med narkotika rus

Thai-sticks Marihuana sprinklet med heroin . Se "Tai stikk"

Thing Heroin

Tic and Tac P.C.P

Tiger Heroin

Tivolitobakk Hasj

Tjack narkotika . Brukes mest i forhold til amfetamin.

Tjald Hasj. Se også Tjall.

Tjall en røyk med hasj. Se også tjald.

Tjoms Hasj

TNT Ecstasy

Tools Utstyret som brukes for å injisere narkotika

Totencoctail Hjemmebrent blandet med dispril

Tracking Injisere narkotika langs en blodåre

Travel agent En som selger stoff. Brukes noen ganger spesialisert om en nsom selger hallusinerende stoffer slik som feks. LSD

Trekkpapir LSD

Trip En rus gjerne i hallisunert tilstand. Brukes ofte i forhold til LSD, men også i forhold til andre narkotiske stoffer

Trips LSD

Truck drivers Amfetamin

Tryne Uttrykk som at "jeg tryna skikklig" kan bety at man har sprukket på stoff, "ramlet" på fylla osv. Ved en anledning var jeg tilstede i en sak mot en rusbruker i alderen 25 - 30 år som forklarte at hun "hadde tryna skikklig" i betydningen sprukket på stoff.

Tsjall en røyk med hasj

Turbo mel Amfetamin

Tulipan 1 Ecstasy

Ture En opptur på rus. Med andre ord følelsen av oppadgående rus og da av stimulerende midler

Turkey Narkotika av dårlig kvalitet, eller noe som ikke er narkotika som blir utgitt for det. Ordet "turkey" brukes også i andre sammenhenger feks. "Cold Turkey" ( se ordet).

Turned off Slutte med narkotika. Ordet kan også gå på fasen med abstinens

Tvillinger Ecstasy

Tyrker hasj fra Tyrkia

Tyste Sladre på noen eller avsløre noen, brukes for det meste i forhold til noe som avsløres til politiet.

Tyster En som tyster. Gjerne meget negativt ansett blant andre. Dersom noen er kjent for å tyste betyr det at man ikke kan stole på dem ( se ellers "rat" og "rotte").

Tømmermenn Vondt i hue etter drikking " kjennes ut som om du har et sagbruk i hue....det hamrer og dundrer i hue - vondt som faen" . Uttrykket almindlig brukt og betyr i all enkelthet at man er i "bakrus" og har vondt i hodet etter å ha drukket.

Tørr Avholdende. En person som har blitt regnet for å være alkoholiker kan gå under betegnelsen "tørr" dersom han/hun ikke drikker. Man kan også bruke betegnelsen om en kveld det ikke har blitt drukket "En tørr aften". Det kan også brukes overført i forhold til narkotika.

Tørrbørst Cannabis

Tørrsprit Valium, nerveberoligende midler og piller av en rekke ulike slag som kombineres med alkohol. I enkelte tilfelle brukes det som erstatning for alkohol

U, V, W

Ukutta Rent. Brukes ofte om å beskrive rent ublandet stoff feks kokain Uorginal vare Hjemmebrent

Uppers Amfetamin

Uppåttjack Svensk uttrykk for sentralstimulerende midde som amfetamin og fenmetralin

Utstyr(et) Det man bruker for å innta narkotika. Dette kan være en sprøyte, men også annet utstyr slik som hasjpipe, spesialutstyr i forbindelse med bruk av kokain, tilbreding ved koking, destilering og annen rafinering

Vannpost Drikkested

Vannvogna. Dersom man er på "vannvogna" er man tørr. Man drikker ikke.

Varer Heroin. Brukes også om alkohol

Vargtass Tyttebærsyltetøy blandet med hjemmebrent. Trøndersk uttrykk.

Varm Beruset, lettere beruset eller seksuelt tent. Ofte litt begge deler. Kan også brukes om å være varm i den forstand at man er i risikosonen for å bli avslørt av politiet, etterlyst eller har andre etter seg for stoffgjeld.

Varmeskjuts. Ordet kommer av det svenske "värmeskjuts" som brukes om bivirkningen av forurenset heroin eller amfetamin. Dette er typisk svetteanfall, sterk hodepine. Brukere tilskriver ofte dette stoff som er blandet inn i narkotikaen for å spe den ut.

Vendedor Spansk ord for en som selger narkotika. En "pusher" ( se ordet)

Verktøy Utstyret som brukes til å innta narkotika. Dette kan være alt fra hasjpiper til sprøyter. Se også husets verktøy

Vipe Marihuana

Voksenbrus Hjemmebrent

Våt Uttrykket brukes både for å begne en person som har alkoholproblemer " han er våt", for å betegne at en person har drukket mye " han ble ganske våt" og for å betegne en kveld eller tilstelning der det har blitt drukket mye. Jeg har også hørt uttrykket brukt overført i forhold til narkotika; " han er ganske våt på tørrsprit" , han er "våt.....bruker ganske mye går mest på makka"

Wake-Ups Amfetamin

Wash Kokain

Washed up Sluttet med narkotika. Kan også brukes om abstinensfasen og det "negative" ved å måtte slutte feks. ved en fengsling. Motivasjonen er ikke der og suget mot å starte er der. Uttrykket går nok mye på at man føler seg "utslått" av "sjokket" over å måtte slutte.

Wasted Påvirket av narkotika

Weed marihuana .

Weedhead En bruker av marihuana

Weekend habit En som ikke bruker narkotika fast, men kun i fritiden/ spesielle faser for "å slappe av", og "feste".

White Lady Kokain

White Stuff Morfin

Works Sprøya brukt for å injisere narkotika

Wrap En salgsdose av narkotika. Ofte solgt i en konvolutt, brettet inn i papir, folie etc. På engelsk brukes ordet "wrapping paper" om omslagspapir og wrap er avledet av dette.

Y Z, Æ Ø

Yellow jackets Nembutal

Yellow sunshine Ecstasy

Zonked Akutt stoff forgiftning, eller påvirket av stoff. Dels brukes begrepet likt med "zunked" ( se ordet)

Zoom Blanding av heroin, kokain og amfetamin som enten blir sniffet eller satt i sprøyte

Zunked Avhengig av narkotika. Dels brukes begrepet om hverandre med "zonked" ( se ordet)

Ælgjemjælk sats som drikkes. Trøndersk uttrykk.

Ølstafett To, lag konkurrerer om å drikke flest øl, gjerne i form av halvlitere

Medikamenter/rus-nydelsesmidler med synonyme slangnavn

Alkohol - Amfetamin - Barbiturater - Benzodiazepiner - Ecstasy - Hasj/marihuana - Heroin - Kokain - LSD - Morfin - Narkotika
Litteraturliste
 

Alkohol
Atomøl
Booze
Brun sprit
Brune
Børst
Dunder
Enkeltbrennvin
Fusel
Gammelmeisk
Giljin
HB
Heimkok
Himkok
Hivert
Hjemmebakst
Hotshot
Ildvann
Ishavsdrink
Kaffedoktor
Kallkjeft
Karsk
Katjala
Kattepiss
Kjøpskål
Klunk
Knekt
Knurr
Meisk
Moon
Moonshine
Morgendram
Murer
Murstein
Måring
Nittiseks
Noe til å skylle ned halsen
Poff
Raut
Rødt
Rødvalsen
Råvare
Seks og nitti
Sjødram
Sorte svin
Spruddelwasser
Subbis
Svartmeisk
Svingstangbrus
Teknekt
Totencoctail (blanding med dispril)
Uorginal vare
Varer (brukes også om heroin og antaglig også om annen narkotika)
Vargtass
Voksenbrus
Ælgjemjælk

Amfetamin
A
Affe
Amf
Amf pep piller
Amphets
Bennies
Benz
Bombe (også om heroin)
Bumble bees
Chicken Powder
Christmas Tree
Co-pilots
Det raske
En tykk strek i nesen ( kan antraglig også bli brukt om andre ting som sniffes slik som kokain)
Eye openers
Fattigmannskokain
French Blues
Hjerne lammer
Hurtig
Jelly beans
Kerstin
Kondi
Makka
Morokuler ( mulig blanding med andre greier) ?
Neseguff
Partydop (også om mye annet)
Pep Pills
Pepper
Powder (også om annen narkotika i pulverform)
Pulver (også om annen narkotika i pulverform)
Racerpulver
Speed
Speedball (blanding med heroin)
Splash
Splat
Spæd
Stuff ( også om heroin, mulig også andre midler)
Sulph
Sulphates
Sweets
Truck- drivers
Turbo mel
Uppers
Uppåtjack
Wake-Ups
Zoom (blanding med heroin og kokain)
 

Barbiturater
(Mange av uttrykkene brukes også om hverandre med benzodiazepiner)
Angels
Barbs
Blockers
Candy ( kan også bety kokain)
Goofballs
Idiot pills
Fludder
Legedop
Peanuts
Sleepers
Tørrsprit

Benzodiazepiner
( Mange av uttrykkene brukes også om hverandre med barbiturater)
Date rape drug
Legedop
Peanuts
Tørrsprit
 

Buprenorfin
se Temgesic

Cannabis
se Hasj/marihuana

2CB
Teknodop ( blir antaglig også brukt om en rekke andre midler)

DMT
Businessmans LSD
Businessmans lunchtime high
Teknodop ( blir antaglig også brukt om en rekke andre midler)

DOM
Partydop (også om mye annet)
STP
Teknodop ( blir antaglig også brukt om en rekke andre midler)

Ecstasy (MDMA)
Adam
Barney
Batman
Bokstaver
Brun/spettet
C+
Dancer
Delfin
Doble Duer
Dollar
Donald
Due
Dverg 2
Dverg 3
E
Elskovspille
Epple 2
Etthundre og tredve milligram ( 10 mg)
Eva
Eve
Firkløverblad
Gelatinkapsel
Green Butterflies
Gris
Grøna fjärilar
Grønne sommerfugler
Grå brunspettet
Grå hvitspettet
Gul
Gulrødkapsel
H (kan også bety heroin)
Hvite Duer
Hvit prins
Jordbær (kan også bli brukt om LSD)
Kamel 2
Kjærlighetsdop
Kjærlighetssymbol
Kløver
Knips
Love
Love drug
Love pill
Lykkepille ( brukes også om SSRI medikamenter)
Lyn 1
Lyn 2
Lysegul
N1
Okse
Omega 2
Partydop (også om mye annet)
Party Time
Peace drug
Playboy 5
Playboyer
PT 1
PT 3
Pund
Rolls Royce (RR)
Rosa champagne
Rosa panter
Sirkel 2
Smille
Snowball (NB snowball kan også innholde mye annet)
Snøball
Sopp (kan også bety fleinsopp)
Spurv 6
Stjerne 1
Svale
Svaler
Teknodop ( blir antaglig også brukt om en rekke andre midler)
TNT
Tulipan 1
Tvillinger
Yellow sunshine

Fleinsopp
Sopp (kan også bety Ecstasy)

GHB
Teknodop ( blir antaglig også brukt om en rekke andre midler)

Haldol
Apedop (også om andre dempende preparater)
Legedop

Hasj/marihuana (Cannabis stoffer)
A-bomb (blandet med heroin)
Afganer
Afgan
Aurora borealis
Baby
Bang ( kan også være heroin)
Bhang
Bladafgan
Blow
Blås
Brass
Brød
Bush
Bønner/bønne
Charas
Charge
Chiva
Chocolate
Dagga
Djamba
Djoma
Dope (kan også brukes om annen narkotika)
En bred
Fede
Fjolleurt
Ganja
Galar
Gall
Gallar
Gallen
Galle
Ganga
Glas turk
Gold pakk
Grass
Grefa
Greta
Gress
Grifa
Griffo
Gul libb
Gunja
Gurt
Hay
Hemp
Hjemmeavla
Hjemmedyrket
Holk
Indianer
Joint
Joppe
Kashmir
Kief
Kif
Kitt
Klump
Knatch
Knuda
Koger
Krutt
Libaneser
Libban
Libb
Loco weed
Macon
Maja
Marokkaner
Maroc
Mary
Mornings ( kan også brukes om mye annet)
Nattings ( kan også brukes om mye annet)
Nepal
One (No. 1)
Paki
Pakk
Pipe
Pot
Puff
Reefer
Resin
Rev
Roach
Rødlibb
Røyk
Ræv
Shit
Smoke
Sticks
Svart kashmir
Svart nepal
Svart pakk
Taistikk (Marihuana blomst ofte sprinklet med heroin)
Tea
Temple Balls
Thai-sticks ( se Taistikk)
Thing
Tiger
Tivolitobakk
Tjald
Tjall
Tjums
Tsjall
Tyrker
Tørrbørst
Vipe
Weed

Heroin
A-bomb (blandet med marihuana)
Bang ( kan også være heroin)
Bellman
Boy
Brother
Brown Rock
Brown Sugar
Chi
Chinese H
Choco
Dope ( kan også brukes om andre typer narkotika)
Dragon
Duster
Elefant
Gryn
H (kan også bety Ecstasy)
Harry
Hero-deo
Hers
Horse
Jack
Joy
Junk
Langsom
Powder (også om annen narkotika i pulverform)
Pulver (også om annen narkotika i pulverform)
Rock(s) ( kan også bli brukt om kokain)
Scag
Shit ( kan også bety hasj)
Skag
Smack
Scat
Speedball (blanding med amfetamin eller kokain)
Stuff ( også om amfetamin og mulig andre midler)
Syre ( kan også brukes om LSD)
Tai
Taistikk ( marihuana blomst sprinklet med heroin)
Varer
Zoom (blanding med kokain og amfetamin)

Isobutylnitrat
Poppers

Ketamin
K
Kit-kat
Special K
Vitamin K

Koffein
Psycho booster (blanding med ginseng)

Kokain
Base
Baseball crack
Bernice
C
Cakes
Candy (kan også bety barbiturater)
Carrie
Cecil
Charlie
Charlie Coke
Chocolate extacy
Cholly
Coca
Coke
Cola
Corine
Crack
Dust ( kan også brukes om PCP)
Flake
Freebase
Girl
Gold Star
Happy dust
Hvit snø
Ice
Leaf
Legecola
Loppy dust
Nose Candy
Nuggets
Paradise
Partydop (også om mye annet)
Pommes frites Crack
Potato chips
Rock(s) (kan også bli brukt om kokain)
Sleigh ride
Sne
Snow
Snø
Speedball (blanding med heroin)
Stardust
Tenner
Wash
White Lady
Zoom ( blanding med heroin og amfetamin)

LSD
Acid
Blotter
Blue Acid
Brown dots
Contact lens
Dots
Frimerker
Jordbærtripper (LSD blir ofte impregnert små papirlapper og får navn etter bildet på lappene) (Jordbær brukes også om Ecstasy)
Klistremerker
Kontakt linse
L
Paper acid
Paper mushrooms
Partydop (også om mye annet)
Små farger
Sugar
Sugar cubes
Sukkerbiter
Syre
Trekkpapir
Trips

MDA
Teknodop ( blir antaglig også brukt om en rekke andre midler)

MDMA
(se ecstasy)

Metamfetamin
Ice
Mescalin
Meska

Metadon
Dollies
Dolls
Phyamps

Mogadaon
Moggies

Morfin
Dreamer
Hard stuff (Uttrykket brukes antaglig også noe om andre "harde narkotioka")
Legedop
M
Miss Emma
Moffe
Monkey
Morf
Pakbit
White Stuff

Narkotika
Dop
Legedop
Partydop
Powder
Pulver
Schmack
Stoff
Tjack

Nembutal
Legedop
Nebb
Nems
Nemies
Nembies
Yellowjackets

Opium
O
Tar

PCP
Angel Dust
Busy Bee
Dust ( kan også brukes om kokain)
Englestøv
Goon Crystal
Peace Pill
Tic and Tac

Preludin
P

Ritalin
Bengrita
Rita
Rities

Stesolid
Legedop
Stesoer

Sniffemiddler
Dønk
Morradønk

SSRI medikamenter
Ecstasy light
Lykkepiller (brukes også om ecstasy)

Temgesic
(Buprenorfin. Temgesic er markedsnavnet for dette sentralt virkende analgeticum )
Stikkere
Temmere

Tobakk
Gaffler

Valium
Legedop
Tørrsprit (også om en rekke andre preparater)